Koloběžka - věrná kámoška a parťačka do nepohody

11.09.2018 16:15

Tento blog nebude nijak profesionální, spíše je to takový deníček. Sice nekoloběžkařím tak dlouho, jako polovina Klubu, přesto i mě koloběh chytl a doufám, že toto sdělení spíše bude sloužit jako reklamní sdělení pro potencionální koloběžkáře a kdo ví, možná i nové členy našeho Klubu. :-)

Pyšně a možná trochu troufale se považuji za toho, kdo přinesl koloběh i do mého rodiště - Horšovského Týna. Tam, když jsem před dvěma lety projížděla městem, jezdila do práce (tehdy ještě bez dresu), jsme potkávala ty malé dětské kolegyně mého Kostka Tour Fun, po několika měsících už se jezdilo houfněji. Jistě, nejsem až tak sebestředná, abych si myslela, že rozvoj koloběhu v Horšovském Týně je jedině a pouze mojí zásluhou, ale doufám a věřím, že jsem alespoň malým dílem přispěla.

S koloběžkou jsem jezdila v jižních Čechách, překročila, nebo spíš přešlápla jsem s ní hranice s Rakouskem a udělala jeden větší výlet s Klubem (cílem byl Rabštejn a Chyše), kde mi tachometr poskočil o zhruba 60 kilometrů, ale jakožto introvert a člověk, který si rád řídí věci po svém, jsem se nejlépe cítila při sólo jízdách. Díky nim jsem loni splnila plán, polovinu z celkového plánu, kteří mají pánové.

Ne nadarmo se říká, že člověk si začíná vážit toho, co ztratil, až když to ztratí. Já sice o koloběžku nepřišla, ale z důvodu těhotenství pro mě bylo absolvování jízd vyloučené. Tak jsem na několik měsíců nechala svojí parťačku, aby se na ní prášilo, zatímco pánové si dál jezdili. I když jsem dvakrát vyjela, jednalo se pouze o sjezdy z kopečků. Sedm týdnů po porodu jsem si udělala malý asi šestikilometrový okruh kolem domova, abych věděla, zda zvládnu i větší. Následně jsem využila hlídání a dva dny v týdnu jsem věnovala patnáctikilometrovému výletu. Přičemž při druhém jsem porušila základní pravidlo koloběhu, tedy že vítr je vždy proti nám! Já měla úžasné počasí, ani horko, ani zimu a co víc, naprosté bezvětří. Byla to nádherná cesta, tak jsem si ji ještě prodloužila o dalších asi pět kilometrů. Oslavila jsem letošních 100 kilometrů, což je celkem slušný výkon vzhledem k okolnostem :-)

 

Doufám, že se koloběžky dál rozrostou, stejně tak i náš Klub koloběhu Zimohráz.