Výsledky 2. schůze Klubu

23.02.2019 06:06

Další významný den a vlastně letos zatím první nejdůležitější pro náš Klub se konal v pátek 22.2.2019 v Pivovaru v Kozojedech. Zde, stejně jako před rokem, proběhla výroční schůze, v pořadí druhá, Klubu koloběhu Zimohráz.

Nutno na úvod podotknout, že účast byla hojnější než loni, hostů bylo více, což nás samozřejmě těší. Očividně propagace koloběhu na Kralovicku je účinná a lidi se opravdu čím dál více začínají zajímat.

A o čem se mluvilo? No o loňské sezoně :-) Slova se ujal předseda Luboš "Hugo" Urban, který zrekapituloval nejzajímavější výlety loňského roku. Přitom se zjistilo, že nejaktivnější v zimních měsících na počátku sezony, byl Tomáš Pícl, který, jak se zjistilo, se ráno po Silvestru probudil a přepadla ho hrůza a strach, že by nesplnil plán. Netřeba připomínat, z jakého důvodu. Ten vstoupil záhy panu předsedovi do řeči a mluvil o svém výletu na Horšovskotýnsku, kdy byl vysazen u Hracholusek, ale počasí mu moc nepřálo, tak se u Jivjan (Velký Malahov) svezl na zbytek cesty autem. Za zmínku stojí jeho postřeh, který je stejný jako předloni, tedy že severní Plzeňsko je opravdu raritou v pohostinství. Zatímco tady máte otevřenou hospodu prakticky každý den až do večera, Tomáš se nejednou při víkendovém výletu na koloběžce v okolí Horšovského Týna musel spoléhat jen na večerky. Ale i přesto jeho časté návštěvy tohoto krásného městečka (a to nejen z rodinných důvodů), kdy dojede buď na koloběžce samotné, nebo si ji přiveze s sebou, dokazují, že i tato krajina má hodně co nabídnout každému, do se rád kochá krajinou.

Poté si slovo opět vzal předseda Klubu a dostal se až k výletu alá Jižní Čechy, nebo, jak byl tento výlet nazván kolegy, "Hugo Stress".

Tento výlet byl opravdu výjimečný. Byl to první téměř celoklubový několikadenní výlet. Kromě Wendy Šteflové a Tomáše Pícla se všichni členové nechali odvézt autem do Plzně a odtud s koloběžkami směr jižní Čechy. Dále pak po vlastní ose a po vlastních nohách se svým jednostopým nemotorovým vozidlem. Tento výlet proběhl od 28. dubna do 1. května 2018. O tomto celém výletu referoval Josef "Eddie" Pospíšil. Ještě před jeho vyprávěním projevili Petr a Wendy obdiv nad tím, že má vše v hlavě a k detailům k jakémukoli delšímu výletu mu stačí jen komplexní mapka. Jeho projev trval snad i půl hodinu, bohužel nemáme to spočítané přesně, protože nikdo nepočítal s delším proslovem a tak neměl u sebe stopky. Ale můžeme být připraveni příští rok. Při tomto velkém projektu, jakou byla expedice na jižní Čechy, se přidal symbolicky i Tomáš, když se nechal zavézt do Břas a alespoň na posledních pár kilometrů se zapojil do zatím největšího dobrodružství. Za čtyři dny urazili pánové 277 km, což je úžasný výsledek...

Jak se později ukázalo, nebylo to na dlouhou dobu největší dobrodružství, brzy se dostal předseda Hugo i na další, mnohem větší jízdu. 30.6. se Klub rozhodl vydat prozkoumat krásy Moravy, a že je co objevovat...

Slovo bylo předáno Petrovi "Batmanovi" Dvořákovi, který narozdíl od Eddieho jedné mapky měl popsaných několik stran, aby na nic nezapomněl. Původně tříčlenná expedice, stejná jako do jižních Čech, byla o jednoho oslabena, Eddie nakonec jet nemohl a Wendy s Tomášem čekali každým dnem narození svého potomka. Tak se vydali jen Hugo a Batman. Jak Petr poznamenal, jednalo se o v pořadí druhý "Hugo Stress". Pánové si udělali i odbočku do Rakouska, kde si Petr chtěl oprášit své znalosti němčiny. Nakonec tento výlet stál jejich tachometry přes 350 km. Zakončen byl v Kozojedech 7. července, tedy ve stejný den, kdy se o pár kilometrů dál v plzeňské porodnici narodil budoucí koloběžkář, který se i včera zprostředkovaně zúčastnil schůze, když při čekání na zbytek osazenstva před zahájením schůze bylo zveřejněno interview s Vojtěchem Píclem, který, jak většina viděla, dal jasně najevo, a to hned dvakrát, co si o našem Klubu jeho vlastním dresu myslí.

S novým mladým nadějným budoucím koloběžkářem souvisí i další bod projevu, o kterém se zmínil Hugo. 28. září vystoupila v Kralovicích kapela ODYSSEA. Bylo to po hodně dlouhé době, kdy se sešel celý náš Klub kompletní. A na něm byl předán, jak jste jistě zaznamenali na našem facebooku, nový dres pro Vojtěcha Pícla. Jak ale sám Tomáš poznamenal, bohužel už z něj vyrostl, takže ho měl na sobě jen asi dvakrát. Nicméně dres je putovní, takže kdo další se stane otcem, dres dostane, ale samozřejmě se to týká jen členů Klubu. Zatím je v úschovně u Píclů.

No a jak dopadlo kooběžkování naší jediné dívčí členky Klubu? Ta strávila polovinu roku jako těhotná, druhou polovinu jako maminka.. Přesto začala koloběžkařit už 6. ledna, ve třetím měsíci si s Tomášem udělala tzv. Lednický okruh (Lednice - Kopidlo - Výrov - křižovatka - zpět Lednice). Poté si udělala pět týdnů po porodu výlet do Chotiné, kde byla tradičně vyzvednuta Tomášem při cestě z práce. 100 km oslavila 31. srpna v Býkově. K těmto kilometrům se dostala i díky několika sjezdům na Mladoticku, což jsou sice kilometry zdarma, ale v tomto případě prominuté a schválené. Těch nakonec trochu využil i Tomáš. Které, jak podotkl, se mu vymstily na jeho výletu na Folmavu, kdy chtěl přejet na koloběžce hranice s Německem a podívat se do bavorského městečka Furth im Wald. Byl to další z výletů po Chodsku, tentokrát byl vysazen u cyklostezky v Havlovicíh kousek od Domažlic. Jenže byl sníh, zima, déšt, zkrátka takové nic moc počasí, pokud jste odkázáni jen na koloběžku. Ale holka je parťačka, co vás ve štychu nenechá a Tomáš nevyužil možnosti si zavolat o odvoz, takže dojel zpátky po svých.

Všichni jsme se také zúčastnili celonárodního úkolu koloběžkářů vyfotit se u balíku slámy. To splnili všichni, Eddie jako poslední, když našel opuštěný balík kdesi v okolí Kozojed. Víte, kde to bylo? Ano, správně, bylo to přímo v Zimohrázu!

No a to už se blížil závěr hlavního a nejdelšího bodu schůze.

No a jak dopadlo plnění plánu za rok 2018? Ten byl stanovený na již obvyklých 1095 km, což odpovídá standardu ujetí 3 km za den (v přestupný rok plán činí 1098 km).

Připomínáme, že Wendy jediná byla z plánu vyjmuta, proto se jí netýkala pokuta, která je stanovena na jednu korunu za každý neujetý kilometr. Takže jejích 100 km+ jsou chválihodné. Tomáš, který se spoléhal především na návraty z práce a sólo jízdy, splnil plán ve státní svátek 17. listopadu, ale nedal ani o kilometr víc, zato Hugo zdolal něco přes 1400 km a pomyslnou zlatou medaili v počtu ujetých kilometrů získává ... Batman! Ten se může pyšnit krásnými 1700 km+! Eddieho skolily minulý rok jak problémy s kolenem, řešení pracovních záležitostí, do toho golfové povinnosti, takže tomu se plán splnit nepodařilo. Ujel 950 km, což znamená, že mu do cíle chybělo 145 km, což byla včera taky výše jeho pokuty.

Po totmo důležitém vyrovnání přišlo na řadu hlasování o interních záležitostech Klubu. Jak na začátku podotkl sám předseda Hugo, aby se hosté necítili odstrčeni, budou mít také právo hlasovat, nicméně na jejich hlas nebude brán zřetel a jejich hlasování bude nepodstatné. Odsouhlasil se plán na letošní rok, který je stejný, jako v předchozích letech - 1095 km. Předsedou Klubu byl opět zvolen jednohlasně Hugo. Wendy je i pro letošní rok osvobozena od povinnosti splnit plán a její roční příspěvek, který činí 200 Kč, je poloviční. 

Tak proběhla hlavní část výroční schůze a následovala volná zábava. Zábavu zajistil Eddie a pozval kaznějovskou kapelu Kabinet, která hrála vesměs country (což udělalo velkou radost jednomu ze členů) a jak bylo vidět, líbilo se to i ostatním v sále. Však taky proběhl výběr příspěvku na kapelu, kde v půllitru prosvítala i tisícovka, což vypovídá o všem i bez zbytečných slov.

Zábava probíhala minimálně do půlnoci, kdy odešli Wendy s Tomášem, takže pro další vývoj událostí zatím nejsou údaje :-)

 

Druhá výroční schůze Klubu koloběhu Zimohráz je za námi. Oproti loňsku jsme přizvali kapelu a dle neurčitých informací by se i příští schůze mohla odehrávat s něčím navíc, ale to zatím ponechme pod pokličkou, o tom se pouze mluvilo :-)

Na letošní rok jsou naplánované klasické výlety a štace jako Rabštějn na přelomu března a dubna, Roztoky atd... Navíc Petr se chystá na jeden obzvlášť vypečený výlet, který, pokud se vše vydaří, jak má, předčí i Moravu a jižní Čechy dohromady!

Popřejme si do nové sezony 2019 krásné počasí, krásné výlety, nové členy, fanoušky, nové koloběžkáře na cestách a kromě toho i něco krásného, nového a objeveného v osobním životě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •